Kako je veštačka inteligencija zauvek promenila svet copywritinga

Kako je veštačka inteligencija zauvek promenila svet copywritinga

Svet copywriting-a je doživeo veliku promenu dolaskom GPT tehnologije. Prošli su dani kada smo morali da provodimo bezbroj sati razmišljajući o tome kako da kreiramo zanimljiv i relevantan sadržaj. Sa alatima zasnovanim na veštačkoj inteligenciji, kao što je ChatGPT, Bing, i drugi, copywriteri sada mogu brže i efikasnije nego ikad da prave sadržaj izuzetnog kvaliteta. U ovom blog-u istražićemo pet konkretnih primera.

1. Razumevanje ciljne grupe

Razumevanje potreba, želja i emocija ciljne grupe je ključ za prodaju. ChatGPT olakšava ovaj proces generisanjem priča u prvom licu o tome kako je biti određeni tip osobe koja se suočava sa nekim problemom. Koristeći prompt: “Napiši priču u prvom licu o tome kako je biti [tip osobe] suočen sa [problemom]”, možemo brzo da shvatimo perspektivu i najveće probleme ciljne grupe.

2. Generisanje neograničenih ideja za naslove

Dobar naslov je ključ za prodaju i hvatanje pažnje. Međutim, dolazak do ideja za naslove može biti naporan i dugotrajan proces. ChatGPT nam olakšava ovaj zadatak sledećim promptom: “Deluj kao generator naslova i pruži [x] naslova na osnovu sledećih ključnih reči: [ključne reči ovde]”. Ovo nam omogućava da generišemo bezbroj naslova iz različitih prodajnih uglova u roku od par sekundi.

3. Rešavanje prigovora

Rešavanje prigovora ume da bude ključni deo prodajnog teksta. ChatGPT nam pomaže da pronađemo prigovore na osnovu proizvoda ili usluge koju nudimo. Koristeći zahtev: “Napravi listu od [X] prigovora koje kupac može imati u vezi sa [proizvod]”, možemo da rešimo prigovore kupaca u samom tekstu.

3

4. Objasniti složene teme jednostavno

Jednostavno i jasno objašnjavanje složenih tema često zahteva upotrebu metafora ili analogija. ChatGPT je veoma vešt u kreiranju ovih metafora i analogija, što značajno pomaže kreatorima sadržaja. Koristeći zahtev: “Napravi lako razumljivu metaforu/analogiju za [koncept]”, možemo brzo doći do zanimljivih i jasnih objašnjenja za različite teme.

4

5. Prepravljanje teksta u stilu poznatih autora

ChatGPT nam takođe omogućava da prilagodimo tekst prema stilu poznatih autora ili pisaca koristeći zahtev: “Prepravi tekst u stilu [ime autora/pisca]”. ChatGPT će zatim generisati novu verziju teksta koja oponaša stil i tonalitet poznatog autora.

5

Veštačka inteligencija, kao što je ChatGPT, donela je revolucionarne promene u svet copywriting-a. Bilo da je reč o razumevanju ciljne grupe, generisanju ideja za naslove, rešavanju prigovora ili objašnjavanju složenih tema, veštačka inteligencija olakšava i ubrzava proces pisanja. Ovi primeri samo su neki od mnogih načina na koje veštačka inteligencija menja copywriting i ceo digital marketing svet.

Još mnogo kvalitetnih savjeta i preporuka ovog predavača na temu “E-commerce istina i Facebook Ads u 2023” možete čuti na Konverziji!

Marko Savićević

adminKako je veštačka inteligencija zauvek promenila svet copywritinga