Da li ste znali da kupovinom ulaznice za Konverziju donirate 7€ u dobrotvorne svrhe?

Da li ste znali da kupovinom ulaznice za Konverziju donirate 7€ u dobrotvorne svrhe?

Dok se mi educiramo i zabavljamo, neki nisu imali toliko sreće u životu. Zbog toga smo se odlučili da svaku Konverziju pomažemo nekoj od najranjivijih skupina u društvu. Ove godine su to djeca bez roditeljskog staranja.

Kome i zašto idu donacije od svake kupljene ulaznice?

Nakon pažljivog razmatranja odlučili smo se za humanitarnu organizaciju SOS Dječija sela u BiH, koja djeci bez roditeljskog staranja omogućava odrastanje u porodičnom modelu alternativne brige.

Organizaciju SOS dječija sela je pokrenuo austrijanac Hermann Gmeiner 1949. godine, a od tada je svoje djelovanje uspjela da proširi na čak 136 zemalja sa istim ciljem – da pruži djeci sigurnost i ljubav.

Osim što podržavamo najranjiviju grupu u društvu – djecu i mlade bez roditeljskog staranja, ovim gestom doprinosimo razvoju njihove budućnosti u pravom smjeru, uljepšavamo im svakodnevicu i podižemo kvalitet života, jer djeca u okrilju 30 porodica u SOS Dječijim selima u BiH imaju sve što im je potrebno za sigurno odrastanje.

Bitno je napomenuti i da je udruženje SOS Dječija sela jedna od najtransparentnijih humanitarnih organizacija u regionu. Na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske postoji pet SOS Dječijih sela koja želimo podržati, a na internetu je moguće dobiti uvid u šta je tačno utrošen donirani novac.

Veliko vam hvala, jer svakom kupljenom ulaznicom ne samo da donirate 7 € onima kojima je novac najpotrebniji, već podržavate i naš cilj, a to su širenje edukacije i humanosti.

Ako do sada niste kupili ulaznicu, to možete uraditi na ovom linku, a uz kupon kod “MISLIMONADRUGE” možete ostvariti 15% popusta.

Iznos prikupljenih sredstava i potvrda o donaciji će biti objavljeni i na našem blogu do kraja aprila 2022. godine.

Još mnogo kvalitetnih savjeta i preporuka ovog predavača na temu “‎ ” možete čuti na Konverziji!

adminDa li ste znali da kupovinom ulaznice za Konverziju donirate 7€ u dobrotvorne svrhe?