5 saveta za bolji landing page

5 saveta za bolji landing page

Svi znamo da je landing page jedna od najvažnijih stvari u svakom digital marketing levku. Velikim delom od te stranice zavisi da li ćete rasturiti sa prodajom ili nećete prodati ništa.

Ali pre nego što pređemo na ovih pet saveta želeo bih da napomenem da je jako bitno da znamo ko je naš idealni kupac kako bi znali pravilno da primenimo te savete i da uvek izvučemo maksimalan rezultat.

Nakon što to znamo možemo da pređemo na pet brzih saveta koje možete odmah primeniti nakon što ovo pročitate ovaj tekst, kako bi poboljšali vašu prodajnu stranicu i digli je na viši nivo.

  1. Jednostavnost: Landing stranica mora biti jednostavna i pregledna. Izbjegavajte prevelike količine teksta i slika, te nepotrebne informacije. Ostavite samo ono što je potrebno posetiocu za donošenje odluke. Sve što vam ne pomaže u prodaji slobodno izbacite.
  2. Fokus na cilj: Definišite jasan cilj za vaš landing page i fokusirajte se na njega. To može biti registracija, preuzimanje ili kupovina. Nikad nemojte imati dva ili više cilja na vašoj stranici.
  3. Kvalitetna grafika: Korištenje kvalitetne grafike, slika i videa može jako puno pomoći pri privlačenju pažnje. Osigurajte da su slike jasne i atraktivne.
  4. Pozitivan call-to-action: Call-to-action je vrlo važan deo svakog landing pagea. On motiviše posetioca da napravi akciju. Vodite računa da je call-to-action jasan, vidljiv i učinkovit.
  5. A/B testiranje: Uvek testirajte nove stvari na svom landing page-u. Eksperimentišite sa različitim naslovima, sa različitim tekstom, bojama, CTA i ostalim stvarima i vidite koje varijante najbolje funkcionišu.

Držite se ovih pravila i nikad nećete napraviti grešku prilikom pravljenja vašeg novog landing page-a.

Uvek imajete na umu puta fazu u kojoj se nalzi vaš kupac.

Ovo je još jedna jako bitna stvar koju mnogi zaboravljaju, a izuzetno je bitna, to je da imate uvek na umu u kojoj si fazi nalazi vas kupac. Odnosno da li se nalazi u fazi svesti gde pokušava da stvori pojam o problemu koji vi rešavate ili se nalazi u fazi razmatranja gde traži rešenje za svoj problem ili je već spreman za donošenje odluke. Tako da na osnovu te faze uvek tako prilagodite svoj tekst i ponudu koja se nalazi na vašoj lending stranici.

Takođe niko kada dođe na vašu stranicu ne trebalo bude iznenađen sa nekim različitim tekstom, različitim dizajnom, slikama i drugim stvarima od onih koje ste prethodno spomenuli u plaćenoj reklami, objavi na društvenim mrežama ili sa nekog drugo mesta koje je kupac video pre nego što je došao na vašu stranicu.

Još mnogo kvalitetnih savjeta i preporuka ovog predavača na temu “Reelovi kao megaboost prodaje” možete čuti na Konverziji!

Marko Čobanov

admin5 saveta za bolji landing page