Javni poziv za prijavu predavanja na Konverziji 2020

Javni poziv za prijavu predavanja na Konverziji 2020

Pripreme za sljedeću Konverziju krenule su već 1. septembra. Ulažemo maksimalan trud u to da Konverzija 2020 bude još bolja i da ponovo uspijemo okupiti stručnjake iz oblasti digitalnog marketinga koji rado i nesebično dijele svoje znanje, kako bismo podigli kvalitet konferencije na još viši nivo i tako učesnicima ponudili vrijedan sadržaj. Upravo zbog toga objavljujemo i ovaj javni poziv. Molimo sve zainteresovane da detaljno pročitaju ovaj članak i prijave se do naznačenog roka.

Bitno je napomenuti da mi, kao i svake godine do sada, imamo svoju listu, koju smo dopunjavali prijavama pristiglim putem drugih kanala i već sada imamo preko 60 potencijalnih predavača. Međutim, to ne treba da obeshrabi bilo koga od vas, jer su mjerila za sve ista. Ne biste voljeli biti u našoj koži kada moramo birati finalne predavače, jer su to slatke muke, ali i dalje muke. Ako se desi da vaše predavanje nije odabrano ovaj put, to ne govori apsolutno ništa o vama, niti o našem stavu prema vama, samo se vaš prijedlog nije uklopio ove godine, ali možda već sljedeće hoće.

Profil predavača

Na Konverziji 2020 ćemo ugostiti 20 predavača koji su eksperti na nekom od polja digitalnog marketinga. Pod ekspertom smatramo osobu koja ima opširno znanje i naravno mnogo praktičnog iskustva iz svoje oblasti. Predavači treba da imaju rijetku sposobnost da iskustvo i znanje prenesu tokom predavanaj publici. Sam format predavanja (kasnije više o tome) pomaže u toj misiji, ali je jasno da (nažalost) nemaju svi taj talenat prenošenja znanja. Stoga molimo one koji su već imali nastupe (nebitno koliko velike) i imaju video-snimak, da nam ga pošalju uz prijavu, jer to je jedini siguran način da utvrdimo da imate tu sposobnost. Ukoliko nemate video, nema razloga za odustajanje. Pored tih esencijalnih osobina jako nam je bitno da predavač nije umišljen i arogantan, te ima u najmanju ruku smisla za humor. To mi interno zovemo “no šupak policy”. Ako ste se zgrozili na ovaj izraz, onda vjerovatno Konverzija nije za vas. 🙂

Sastav predavača

Ove godine smo se odlučili da skoro u potpunosti odustanemo od predavanja na engleskom jeziku, stoga će broj domaćih predavača biti veći. Mi se zaista trudimo da održimo balans u svakom smislu, da uzmemo u obzir državu porijekla, pol, nivo znanja, poziciju, teme itd. Naravno, nikada nećemo radi tog balansa odustati od kvalitetnog predavanja. Svake godine nudimo mogućnost barem jednom predavaču koji nikada nije imao priliku da govori na konferenciji, da to učini na Konverziji. Ove godine to možda budu čak i dva. Molimo vas da naznačite da ste “rookie” pri prijavi, ako zaista jeste. Nastupiti možete i u paru, ako to ima smisla.

Sastav publike

Na osnovu statistike možemo vam reći da na Konverziju dolazi baš malo početnika, odnosno ljudi sa manje od dvije godine iskustva u digitalnom marketingu. Većina učesnika su na intermediate levelu znanja i iskustva, a druga najveća grupacija su stručnjaci sa preko pet godina iskustva, od kojih većina vodi ili digital marketing tim ili su direktori marketinških agencija. Ove godine ćemo jasno naznačiti da Konverzija nije za početnike i biće samo dva levela predavanja – intermediate i expert.

Kakva predavanja tražimo?

Učesnici ne žele predavanja o bilo kakvim osnovama, niti žele teorijska predavanja, a pogotovo ne žele slušati dosadna predavanja. Optimalno predavanje bi bilo o nekom inovativnom pristupu u praksi, koji je rezultovao vrhunskim ishodom i to se može potkrijepiti brojevima (KPI). Takvo predavanje će inspirisati publiku da isto to primijeni ili jednostavno podstaknuti njihovu marketinšku kreativnost. To većinom zovemo “case study”, ali nije nužno da to bude. Psihološki ugao marketinga je takođe vrlo privlačan, kao i sve vrste perspektiva koje sagledavaju kompletan funnel ili cijelu jednu nišu. Iz oblasti u kojoj smatrate da ste izuzetan stručnjak, pokažite nešto što je vama ili vašim klijentima u posljednjih godinu dana bilo najkorisnije i nećete pogriješiti. Bitno je takođe da to predavanje niste nigdje držali do sada. Predavanja će po prvi put trajati 40 minuta, a nakon toga slijedi 5 minuta za odgovore na pitanja iz publike.

Oblasti koje obuhvatamo su uglavnom sljedeće:

  • Facebook oglašavanje,
  • Instagram oglašavanje,
  • Optimizacija za pretraživače (SEO),
  • Google Ads oglašavanje,
  • E-mail marketing,
  • Growth marketing,
  • Optimizacija za konverzije.

Kako se prijaviti i do kada?

Molimo sve zainteresovane da se prijave do 15. oktobra 2019. godine do 9:00 časova na e-mail [email protected] (obavezan subject: “Prijava predavanja za Konverziju 2020”). Ukoliko imate pitanja ili nejasnoća, slobodno nam se obratite na istu adresu. U e-mailu nam pošaljite kratku biografiju, predložite naslov predavanja i opišite zašto smatrate da će upravo to predavanje biti bitno interesantno učesnicima. Nemojte zaboraviti link do videa, ako ste negdje već nastupali, kao ni oznaku da ste “rookie” ako to jeste.

Prava i obaveze

Svi predavači, bez izuzetka, potpisuju ugovor za učešće na Konverziji u kojem su definisani svi uslovi učešća. Otkazati učešće možete samo do određenog roka, a kratkoročno otkazivanje je moguće samo iz opravdanih razloga. Ugovorom garantujete za unikatnost predavanja, kao i za rokove do kojih treba da dostavite gotove prezentacije (i u kojem formatu), blog članak i sopstveno video-predstavljanje. Pored mnogih benefita o kojima javno ne govorimo, kao i pored očiglednih benefita prije, tokom i poslije konferencije, predavačima koji prvi put dolaze je plaćen smještaj u speaker hotelu. Ako predavač dolazi drugi put, onda su plaćeni i putni troškovi. A ako dolazi treći put dobija bonus dnevnicu. Uz to naši trofeji za najbolje predavače su sve ljepši i krase već nekoliko dnevnih boravaka i kancelarija.

Pored svega navedenog željeli bismo da adresiramo jednu čudnu pojavu. Naime iz nekog razloga se pojavio netačan podatak da na Konverziju pozivamo ponovo samo predavače koji osvoje nagradu za top predavača (svake godine proglašavamo tri najbolja predavanja). Međutim ako pogledate listu predavača dosadašnjih Konverzija, vidjećete da to nije tačno. Ponavljamo – nama je kvalitet predavanja najbitniji i Konverzija je tu da nesebično širimo znanje, pa ako neko ima toliko dobrih ideja i predavanja, onda je defitivno zaslužio i da bude stalno sa nama. Učesnici su ti koji ocjenjuju, a mi svi učimo iz tog feedback-a i (nadamo se) tako napredujemo.

Na kraju, ovom prilikom se želimo još jednom zahvaliti svim predavačima koji su do sada bili dio Konverzije! Možda se sa nekima družimo opet.

Još mnogo kvalitetnih savjeta i preporuka ovog predavača na temu “‎ ” možete čuti na Konverziji!

adminJavni poziv za prijavu predavanja na Konverziji 2020