Robert Petković

Web Analitičar

Robert Petković

Web Analitičar

Biografija

Robert Petković zna svaki vaš korak. I ne, ne šalimo se. Pričamo o čovjeku koji je po vokaciji psiholog, a po zanimanju Web analitičar, i to sertifikovan. A ko onda može bolje da priča o analitici na Konverziji od njega?

Objedinjavanjem višegodišnjeg iskustva i znanja koja je stekao u poslu i na studijima psihologije učinili su da ga često na konferencijama i predavanjima zovu “magom Google analitike”.

Iza sebe ima rad u Degordianu, Multilinku, kao i u Agrokoru. Nezaobilazno je spomenuti i niz projekata u kojma je učestvovao, poput LINK konferencije i Moj Hinet.hr portala.

Spajanje psihologije i analitike ne treba da vas čudi. U jednom razgovoru je istakao kako se “znanja iz psihologije baziraju na eksperimentima koji se oslanjaju na statistiku i psihometriju.” Tako su njegova prva praktična znanja na fakultetu bila baš u vezi sa kreiranjem i provođenjem eksperimenata, obradom, analizom i interpretacijom dobijenih podataka. Upravo zato ga je, nakon što je krenuo sa izradom web sajtova, zanimala analiza ponašanja korisnika.

Danas koristi sva stečena znanja kako bi što brže i kvalitetnije sebi i drugima pojasnio brojke koje krije svaki izvještaj Google analitike, po mogućnosti na konferencijama kao što je ova naša.

Mi jedva čekamo da otkrijemo magiju brojki, a vjerujemo da ćete i vi.