Edin Mehić

Business Angel, CEO @ Posao.ba

Edin Mehić

Business Angel, CEO @ Posao.ba

Biografija

Priča o Edinu Mehiću je zaista jedna velika uspješna bosanskohercegovačka priča vrijedna pažnje. Od dječaka kog su privlačile isključivo prirodne nauke do mladića koji je bio zagrijan za psihologiju i umjetnost, Edin nikako nije bio siguran koji će životni poziv odabrati.

Pustolovna narav, glad za znanjem i istraživački duh uslovili su Edinov neobičan i uzbudljiv životni put. Poslije mnogo različitih poslova i prve zarade shvatio je da ako istinski želi, može postati šta god poželi. Kada je otkrio internet upravo to se i desilo. Shvatio je da mu internet omogućava da objedini sva njegova raznolika interesovanja i da u online poslovima ne postoje granice.

Oduvijek je težio da ima slobodu i samostalnost u poslu pa ubrzo po upisu na fakultet otvara svoju prvu firmu. Od tada se bavio brojnim projektima na razvoju razliičitih softvera, pokretao veliki broj kompanija i servisa u oblasti ugostiteljstva, event menadžmenta i zapošljavanja. Trenutno je na čelu izuzetno uspješne domaće kompanije Kolektiv.

Edin je uvijek bio i ostao inicijator i pokretač dobrih ideja i poslovnih projekata. Sam ističe da mu zadovoljstvo u poslu dolazi od postizana vrijednosti za klijente, korisnike i cijelo društvo.
Istinitost ove izjave ogleda se u činjenici sa je Edin osnivač projekta Posao.ba, prvog portala za zapošljavanje u BIH koji je za nevjerovatno kratko vrijeme doživio eksplozivan rast. Posao.ba je kreiran sa ciljem da uredi i poboljša tržište rada, da bude mjesto razmjene informacija i ubrza i olakša potragu za kadrovima i poslovima. Portal ovu društveno korisnu misiju uspješno obavlja već trinaestu godinu za redom.

Edin numorno istražuje i preduzima nove projekte. On je vječiti optimista koji nikad ne odustaje. Inspiracija je mnogim mladim ljudima koji se prvi put upuštaju u preduzetničke vode.

Edin Mehić - termini:

Uporni pobjeđuju

11:10-11:55
Velika sala

Panel diskusija: Najveće greške

13:25 - 14:10
Velika sala